Page MenuHomeSolus

[Rolisteam] Unable to resize windows, and bubble with text showing buttons name/function stays blank
Open, NormalPublic

Description

Hello. Thanks for packaging rolisteam, I could install it, but there are a few bugs. I'll try to be as synthetic as possible.

First of all, my partial config :
Resolution : 1366*768
Budgie Desktop
Intel i7 with a intel HD 5600 integrated graphics
4GB RAM

  1. Bug number 1

Cannot maximize the window.


(Actually I can "drag from the sides", but the height is too high for my screen so I don't have access to all the window anyway, even if reducing the height by dragging from top, there's a limit still higher than my resolution).

I tried to find some parameters in the config file in ~/.config/rolisteam/rolisteam_1.8.0 /preferences.conf, and the only parameters I found which should impact thie are the first 2 in [general] . Here are what the file conf is by default in [general] :

[General]
Maximized=false
geometry=@ByteArray(\x1\xd9\xd0\xcb\0\x2\0\0\0\0\x1\x1b\0\0\0\0\0\0\x4:\0\0\x4*\0\0\x1\x1b\0\0\0\x17\0\0\x4:\0\0\x4*\0\0\0\0\0\0\0\0\x5V)
windowState=@ByteArray(\0\0\0\xff\0\0\0\0\xfd\0\0\0\x2\0\0\0\0\0\0\0\xa1\0\0\x3\xbf\xfc\x2\0\0\0\x1\xfb\0\0\0\x16\0\x44\0o\0\x63\0k\0T\0o\0o\0l\0\x42\0\x61\0r\x1\0\0\0>\0\0\x3\xbf\0\0\x1\xaa\0\xff\xff\xff\0\0\0\x1\0\0\x1\x12\0\0\x3\xbf\xfc\x2\0\0\0\a\xfb\0\0\0\x1a\0N\0\x61\0m\0\x65\0G\0\x65\0n\0\x65\0r\0\x61\0t\0o\0r\0\0\0\0\0\xff\xff\xff\xff\0\0\0\xf1\0\xff\xff\xff\xfb\0\0\0\x12\0\x43\0o\0n\0v\0\x65\0r\0t\0o\0r\0\0\0\0\0\xff\xff\xff\xff\0\0\0\x98\0\xff\xff\xff\xfb\0\0\0\x16\0\x64\0o\0\x63\0k\0L\0o\0g\0U\0t\0i\0l\x1\0\0\0>\0\0\0l\0\0\0l\0\xff\xff\xff\xfb\0\0\0\x1c\0\x43\0h\0\x61\0t\0L\0i\0s\0t\0W\0i\0\x64\0g\0\x65\0t\x1\0\0\0\xb0\0\0\0\x81\0\0\0}\0\xff\xff\xff\xfb\0\0\0\x1c\0s\0\x65\0s\0s\0i\0o\0n\0M\0\x61\0n\0\x61\0g\0\x65\0r\x1\0\0\x1\x37\0\0\0Z\0\0\0Z\0\xff\xff\xff\xfb\0\0\0\"\0P\0l\0\x61\0y\0\x65\0r\0s\0L\0i\0s\0t\0W\0i\0\x64\0g\0\x65\0t\x1\0\0\x1\x97\0\0\0\x81\0\0\0}\0\xff\xff\xff\xfb\0\0\0\x16\0M\0u\0s\0i\0\x63\0P\0l\0\x61\0y\0\x65\0r\x1\0\0\x2\x1e\0\0\x1\xdf\0\0\x1\xbe\0\xff\xff\xff\0\0\x1\x61\0\0\x3\xbf\0\0\0\x4\0\0\0\x4\0\0\0\b\0\0\0\b\xfc\0\0\0\x1\0\0\0\x2\0\0\0\x1\0\0\0\x16\0V\0M\0\x61\0p\0T\0o\0o\0l\0\x42\0\x61\0r\x1\0\0\0\0\xff\xff\xff\xff\0\0\0\0\0\0\0\0)

Reproducing steps : Launch rolisteam

I tried with making the maximized parameter to "true", but nothing changed.

  1. Bug number 2

Any button in the left panel's toolbox when you let the mouse still on it, has a help bubble showing text. In my case, there is never any text.

Screenshot :

I didn't find any clue on why this is happening.

Sorry if it's not posted in the right place and if I tagged the wrong people. Have a good day.

Event Timeline

Girtablulu triaged this task as Normal priority.Feb 16 2019, 4:24 PM
Girtablulu edited projects, added Software; removed Lacks Project.
Girtablulu added a subscriber: flyingP0tat0.

Please do not assign people, this should be really only done by the triage team

@flyingP0tat0 as the initial packager could you have a look?

Girtablulu moved this task from Backlog to Package Fixes on the Software board.Feb 16 2019, 4:26 PM

Sorry, I thought it was logic to tag people who did the package. My bad I won't do it again.

As for maximizing the window, this is working without any problem for me. In the config, Maximized is set to true by default. Could try to delete the config and reinstall Rolisteam?

It seems like the tooltip text is not missing but rather hard to read. Do you also experience that? It looks like this is the case on your screenshot. The tooltip style depends on the theme used in Rolisteam, you might want to try another theme, that worked for me.

As for maximizing the window, this is working without any problem for me. In the config, Maximized is set to true by default. Could try to delete the config and reinstall Rolisteam?
It seems like the tooltip text is not missing but rather hard to read. Do you also experience that? It looks like this is the case on your screenshot. The tooltip style depends on the theme used in Rolisteam, you might want to try another theme, that worked for me.

The theme succesfuly impacted the tooltip, thanks.
But deleting ~/.config/rolisteam/* didn't change a thing, and Maximize was set to true even in my conf file.

Did you try to uninstall the package, remove the config and reinstall the package?

Massinissa added a comment.EditedMar 14 2019, 9:16 PM

Did you try to uninstall the package, remove the config and reinstall the package?

Yes I did. Sorry for the delay of the answer, got some trouble going online nowadays.

edit : I finally found how to compile rolisteam on my own (I trained so I don't bother you for another package), but I have the same bug, I tried again today with the master branch on their github, and the last stable version like I linked in my package request, and the Solus package.

Update : On KDE I have no problem. The problem appears only in Budgie (on Solus' official package)

That is strange. I only use Budgie at the moment but I do not have any problems.
Could someone else please try to maximize the window of this program? @Girtablulu maybe?

No issues here

Thank you!

It seems this is not a problem with the package itself.
Maybe there is another configuration left on your system from the time you built rolisteam yourself, @Massinissa? You could try to find one by running find / -name preferences.conf 2>&1 | grep -v "Permission denied" >&2.

Thank you!
It seems this is not a problem with the package itself.
Maybe there is another configuration left on your system from the time you built rolisteam yourself, @Massinissa? You could try to find one by running find / -name preferences.conf 2>&1 | grep -v "Permission denied" >&2.

I have a rolisteam file, but in ~/.config/rolisteam/rolisteam_1.8.0/rolisteam.conf , not in ~/.config/rolisteam/rolisteam.conf .
I deleted it in root but no change happened in budgie. Since I may be the only user of the package for now and I wanted to go on KDE anyway, the problem won't affect me maybe we can close the ticket ? You must have more important things to do than this ^^

I don't mind helping you to fix this, after all I packaged rolisteam and therefore I have some responsibility to do that.
If you decide that you will use KDE anyway, I am fine with closing this ticket. If someone ever encounters this problem again, they should feel free to reopen it.

Massinissa added a comment.EditedApr 20 2019, 9:58 AM

It happens that today, I don't have the problem anymore (maybe there was a budgie update or something ? ). Also i wanted to warn @flyingP0tat0 that Rolisteam has been accepted in KDE incubator, so the repo is migrating at https://invent.kde.org/kde/rolisteam (sorry if it's not the good way for such notice, I'm really new to this dev communication thing).

Thanks for the amazing work you do there guys, you rock ! :)

PS : https://invent.kde.org/search?utf8=%E2%9C%93&snippets=&scope=&search=rolisteam&group_id=7 for rolisteam and the different modules needed.