Page MenuHomeSolus

libreoffice fails to start with error about compute-runtime
Open, Needs More InfoPublic

Description

Libreoffice fails to start with the below error. Removing the package intel-compute-runtime solves the problem

Abort was called at 42 line in file:
/home/build/YPKG/root/intel-compute-runtime/build/compute-runtime-21.30.20482/shared/source/built_ins/built_ins.cpp
Unspecified Application Error

Event Timeline

kyrios123 created this task.

I was unable to reproduce this on my i5-7200U machine. Can you give me:

  • The output of clinfo
  • The output of inxi -G

And make sure eopkg check doesn't return anything broken. Also, what are you trying to launch? Just libreoffice, or any specific LibreOffice application? If it's a specific document you're trying to open that's failing, can you send that my way?

JoshStrobl triaged this task as Needs More Info priority.Dec 9 2021, 3:01 PM
$ clinfo
Abort was called at 42 line in file:
/home/build/YPKG/root/intel-compute-runtime/build/compute-runtime-21.30.20482/shared/source/built_ins/built_ins.cpp
Aborted (core dumped)
$ inxi -G
Graphics:
  Device-1: Intel HD Graphics 630 driver: i915 v: kernel
  Device-2: NVIDIA GP107M [GeForce GTX 1050 Mobile] driver: N/A
  Device-3: Sunplus Innovation Integrated_Webcam_HD type: USB
  driver: uvcvideo
  Display: x11 server: X.Org 1.20.13 driver: loaded: modesetting
  unloaded: fbdev,vesa resolution: 1920x1080~60Hz
  OpenGL: renderer: Mesa Intel HD Graphics 630 (KBL GT2) v: 4.6 Mesa 21.2.5

Fun fact, I had to reinstall intel-compute-runtime and now libreoffice doesn't make the error anymore (I haven't rebooted my PC though), but clinfo now makes this error.